Fredag Fatbesök

Fredag Fatbesök

Ösregn på morgonen så den tänkta cyklingen utomhus blev en intervallcykling i garaget. Tio stycken 70/20 intervaller var riktigt roligt och jätte jobbigt! Efter cyklingen körde jag stretch för lårets framsida med knät på golvet och foten på bollen för första gången efter operationen. Kändes väldigt bra!

Jag har under en lång period slarvat med mina armböj. Men idag var det upp till bevis! En stege på 10,8,6,4,2 armböj kombinerat med diagonal mage. Jag fick till Alla armhävningarna från tårna! Jätte Glad!

Idag ska vi hälsa på en tunna eller om man vill kalla det ett fat? Jag svänger mig med både tunna och fat helt utan att tänka på när och var. Men menar samma sak . 🙂 I vilket fall som helst så kör vi norrut. 🙂 Över Hallandsåsen i dimma.

Framme i Hällsnäs. Längst ut på en udde i Landvettersjön. Dagens Walkstreak dag 99!

Här på Hällsnäs har Mackmyra ett lager.

Hälsa på ett fat!

Hej Hej tunnan! Vi kommer och hälsar på igen nästa år 🙂 Du får ligga och mogna ett åt till 🙂

Torsdag Besök i skidbacken

Torsdag Besök i skidbacken

Dagens Walkstreak med det vanliga besöket på bryggan. Idag tror vi inte på solen nedanför molnen…. 🙂 Men morgonpromenaden är Underbar!

Två filmer med #enkeltattträna – Den här tränar balans och axlar. Använd vikter utifrån egen förmåga.

Att utmana balansen på olika sätt ger träning till mittimitten. Den viktiga bålstabiliteten! Jag använder en rulle. Du har kanske en balansplatta att lägga knät på, eller en kudde. Att stå på alla fyra i sängen ger också ett rörligt underlag. Våga utmana!

Det blir en del sittande hos frissan…. Så jag passar på att köra några knäböj. Du vet ju att knäböj varje dag är bra för kroppen 🙂

Supernöjd! Tack Kristina! https://www.facebook.com/SalongBlondie

På väg till ett möte så står det en skylt vid vägen – Frukt – Öppet. Underbart att kunna köpa svenska äpplen så här års direkt hos odlaren.

Där borta ska jag på möte. http://www.vangabacken.com/

Jag är en del av styrelsen i Skånes skidförbund och vi besöker i kväll Vångabacken i nordöstra Skåne. Den här backen drivs ideellt av en förening. Om du inte klickade på länken här ovanför så måste du klicka här! http://www.vangabacken.com/ Fantastiska entusiaster!

Ernst då…. Vad har han gjort idag? Han har egna projekt med en rullskidtävling och han har kollat på badkar…. 🙂 Men nej! Det här badkaret vill jag inte ha:-)

Onsdag Sädesärlan har kommit!

Onsdag Sädesärlan har kommit!

Underbart!

Dagens bästa! Sädesärlan har kommit! Ernst fick inte lov att gå ut på bryggan idag 🙂 Så det blev inte någon solhälsning idag. Men en bra promenad blev det iallafall 🙂 Walkstreak dag 97

Idag har Ernst lite uppdrag hemma på området. Så han cyklar faktiskt iväg innan jag kör till jobbet. Händer inte så ofta.

Själv har jag en ganska vanlig dag på jobbet. Börjar med två filmer Enkeltattträna. En artrosträning för axlarna och en miniband för rumpan. Artrosfilmen funkar bra till alla axlar och rumpanfilmen funkar bra utan gummiband. 🙂 Så inga ursäkter här!

Axellyft och utårtrotation som du kan förstärka med gummiband.

Två djur på träningen idag – Musslan och kissande hunden. Med eller utan miniband eller annat gummiband.

En väldigt stor del av mitt jobb är att hjälpa till med andras träning. Motivera och peppa! Vi behöver Alla träna. Hela tiden!

Jag har ett antal föreläsningar inplanerade under april och maj. Kul! Varierar mellan patientföreningar, blivande grönytearbetare, Rotaryförening, städpersonal och en Hälsodag i Hjärnarp. För dig som finns nära Hjärnarp – kolla länken och boka in dig på intressanta föreläsningar och prova på aktiviteter.

Hälsodag – för kropp, sinne & själ | Allegården Hjärnarp (allegardenhjarnarp.se)

Tisdag Lycka!

Tisdag Lycka!

Vi vill ju inte ha mer vitt på marken…. Men det är ändå lite fint. 🙂

Det är ju svårt att inte gilla en morgonpromenad med soluppgång. Walkstreak dag 96.

Trots fyra minus så är det en morgon med Lycka i sinnet!

Idag händer något så ovanligt som att Ernst kör iväg före mig.

Här har vi två Lyckokänslor i samma bild 🙂 Att torka lakan och handdukar ute i lite minus, vind och solsken – Lycka! Att kunna cykla till jobbet och åka bil hem i kväll! Lycka! Det blir en bra dag idag 🙂

Det är 25 km till jobbet den vägen som jag brukar cykla. Då kan jag köra några lopp i Raceoneappen! Kul! https://www.raceone.com/sv-se

Fyra minus när jag cyklar hemifrån. Med bra kläder och framförallt Goa tjockvantar så funkar det utmärkt. Att Sånglärkorna sjunger för full hals gör inte cyklingen sämre 🙂

De Underbara Blåa vårblommorna är i gång! Det är en stor naturträdgård som jag cyklar förbi som brukar bjuda mig på de första Blåstjärnorna. Så vackra! Ja… sen blev det inte fler bilder idag. En dag som rullade på i racertempo. Men en väldigt Lycklig dag! Började med min lägsta vilopuls sedan operationen! Äntligen en notering på 44! Bra känsla i kroppen på morgonpromenaden. Jag kände mig stark på cykeln och sedan har dagen bara varit Bra! Tacksam!

Måndag Vacker morgon

Måndag Vacker morgon

Fantastiskt vacker morgon!

En sån morgon när jag bara vill stanna upp och vara helt närvarande 🙂 Tack till Walkstreak som tar oss ur sängen i tid för att hinna njuta 🙂 Dag 95 på min omstart efter operationen. Malin som startade samtidigt den 1/1 2021 och inte behövt göra någon omstart går idag sin dag nr 815. Grattis Malin! Malin och jag använder RaceONE appen https://www.raceone.com/sv-se men vi har även en facebookgrupp med ”promenerare” . https://www.facebook.com/groups/353097566150833

När vi kommer tillbaka efter rundan vid sjön ser vi något annorlunda 🙂

Några av granngårdens hästar har tagit sig lite egna friheter på morgonen. 🙂

Live med Carina och Ronny. https://www.facebook.com/physiochraft Så är det på måndagarna. Vår första sändning var den 28 september 2020. Så 2½ år har vi varje måndag kört en sändning med något ämne som vi brinner för. Idag är temat – Varför är det som det är? Eller kanske – Vem kan man lita på?

#Enkeltattträna är ju inte alltid lätt….. Under min rehabperiod har jag tappat en del styrka i vissa positioner – typ armböj….. Så det är bara att kämpa på. 🙂 Idag är det Bålstabilitet med bergsklättrare, armböj och planka på programmet.

Som vanligt är det ju träningen som vi gör som gör skillnaden. Så kom igen nu! Gör det du kan! Allt räknas!

Nu när knäna är så bra så måste jag ta tag i mina axlar ordentligt! Här är tre övningar som är bra för min axelartros. Kanske de passar dina axlar också – med eller utan artros.

Måndagsträning med Peter och Ernst! Grymt bra pass! Både styrka och kondition. Svettig och trött!

När vi hade tränat färdigt fick det bli en städrunda. Några ungdomar ( finns vuxna också) men just idag var det fyra unga som inte förstod skillnaden mellan skor som man har utomhus och skor att träna inomhus med. Att man byter skor mellan inne och ute… Så tråkigt skitigt! Men nästa gång de ser mig tar de nog av sig uteskorna…

Söndag Snö och solsken

Söndag Snö och solsken

Vi startar upp dagen med en promenad i Västerås. Dagens Walkstreak dag 94. En kall morgon med snö på marken.

Är det den sista morgonpromenaden med snö för den här säsongen??

Vi lämnar Västmanland med fint väder men kommer ner i Östergötland och Småland med aningen sämre….

Hemma är det svalt men helt okej. Så efter sex timmar i bilen så känns det skönt med en cykelrunda.

Idag fyller mina nya knän 130 dagar och jag reflekterar lite över det som jag kallar för mina framgångsfaktorer. Jag tror att kompressionsstrumporna och kylan har hjälpt mig att inte vara svullen. I kombination med att jag varit mycket restriktiv med promenader. Så min rehab har rullat på utan uppehåll för svullnad. Så jag rullar vidare med fokus på cykling nu. Vättern rundan med start kl 19.30 den 16 juni. 🙂

Lördag 400årig gymnasieskola

Lördag 400årig gymnasieskola

I ett snöigt Västerås besöker vi ursprunget till Sveriges första gymnasieskola som har hemvändardag idag.

Utanför domkyrkan står Johannes Rudbeckius. Biskop i Västerås 1619 till 1646. Han skapar Sveriges första gymnasium 1623. Den nuvarande skolan som Ernst gick i är från 1855.

Jag följer med på en historisk föredragning från de 400 åren.

Rudbeckius fru tyckte att flickorna också skulle få bildning. Det varade inte så länge… Flickorna kom in på gymnasiet igen 1923….

En del saker har funnits med länge. Typ Valborgsfirande…..

Jag lämnar Ernst till en fortsatt nostalgifylld dag. 🙂

Dagens Walkstreak, dag 93 i Västerås.

Jag ägnar min dag åt #enkeltattträna och förberedelser av föreläsningar och aktiviteter framöver.

Arm- och axel med hjälp av miniband

Rörlighet för ben och bäcken i fyrfota. Ha något att lägga under knäna. Var nära något att lägga foten på. Känns allt omöjligt? Prova lite snällt först. Att det känns stramt är friskt! Ofta vågar vi inte tänja på våra gränser. #nyaknän dag 129

Fredag Kärleksbacken

Fredag Kärleksbacken

Dagens Walkstreak i ett skidspår…. Ja… det finns ju inte så mycket skidspår kvar i konstsnön.

Vi är i Sya för att titta till våra två stolpar och Kärleksbacken 🙂

Kärleksbacken som är döpt efter oss. 🙂 Film med förklaring ligger i kommentarerna.

Ganska ödsligt med en stängd skidarena. Ett par kvarglömda skidor och regn ökar på känslan av att säsongen är över.

Det är riktigt regnigt idag. Men vi har bestämt oss för att rensa lite i Gällsta. Så då får vi väl bli blöta 🙂

Blött men så Härligt att kunna vara på benen och röja. Inget jag gillat på flera år….

Trevligt budskap i hissen på vårt hotell i Västerås. Precis som jag brukar säja. Ett leende i spegeln och var Självsnäll!

https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/vasteras/clarion-collection-hotel-etage/

Regnigt ute och jag har varit på benen en hel del idag. Men det känns ändå bra att ta en promenad på stan. Tack Knäna! #Nyaknän dag 128 Och! Tack Ernst som ger mig Hjärtat!

Å på tal om Hjärtat! Den här bilden kommer att passa bra till de föreläsningar som jag ska ha här under våren. 🙂

Torsdag Knäprotesrehab

Torsdag Knäprotesrehab

Morgonfynd på dagens Walkstreak! Vitsippor på gång 🙂

Fel bil…. Men ny spännande….stolpe på Erikslund för oss som i bland behöver spänning…..

Dagens #enkeltattträna – Fyrfota och ryggliggande Axel- och bröstpress kombinerat med tricepspress. Gärna vikter som utmanar! Om du har svårt för att vara på golvet så kan du luta mot en stol eller annat. Du kan köra de två första övningarna hela passet om det funkar bättre för dig. Att göra något är bättre inget. Lite är alltid bättre än ingenting. Så häng på!

Idag ska Fysioterapeuten på knäprotesrehab. https://engelholmsfysioterapi.se/

Jag är väldigt duktig på att träna…. Jag tränar gärna och ofta…. Men jag har tyvärr väldigt lätt för att träna mycket på mina redan starka muskler….. Den här övningen är en sån som jag gärna gör. Men flera av de andra hemövningarna som jag har fått går inte lika bra…. Återkommer med bilder på dem 🙂

Det går väldigt fort tills vi cyklar på andra sidan av Brahehus på väg runt Vättern. Fredag 16de juni kl 19.30 cyklar vi ut från Motala.

Incheckade på favoriten 🙂

Onsdag Smådjursjobb

Onsdag Smådjursjobb

En grå men ändå skön morgon vid Västersjön. Walkstreak dag 90. Jag är väldigt nöjd med att jag har klarat av att gå minst 1,6 km i 90 dagar med mina nya knän som idag fyller 126 dagar.

Efter promenaden blir det filmning i utegymmet. #Enkeltattträna med benstyrka.

Du behöver någonting att sätta upp en fot på. Stubbe, sten, trappa eller vad som finns i din närhet. Använd balansstöd om du behöver. Om du känner dig stark så håll en vikt i famnen.

Vi gick över sommartomten hem efter utegymmet. Upptäcker då att smådjuren har delat på vår gamla stubbe i vinter. Vilken kraft det finns i småkrypen!

Idag stannar Ernst hemma. Hej Då!

Ernsts lista 🙂

Förutom vanligt jobbjobb har jag idag administrerat. Årliga verksamhetsredovisningen skickad till Region Skåne.

Träningstips! Hävningar när man passerar en stång. Använd möjligheterna som du passerar på dina promenader. 🙂

Hitta till Physiochraft

Fysioterapi på Erikslund med Carina erbjuder behandling inom ramen för högkostnadsskyddet. Specialområde är Artros och livsstilsförändringar.

PhysioChraft finns på Hotell Erikslund i Varalöv, precis intill E6;an, mellan Ängelholm och Helsingborg.

Hotell Erikslund, Varalöv, Ängelholm

info@physiochraft.se

070-626 72 03

Kontakta Physiochraft

2 + 2 =