Nyheter

Snart 30 år i Vasaloppsspåren

Snart 30 år i Vasaloppsspåren

Det kommer att vara mycket känslor söndagen den 23 februari när jag står på startlinjen tillsammans med Ernst (som startar för 15:de året).

Mitt liv med längdskidåkningen började med En Svensk Klassiker 1990-91.

För att klara Klassikern var jag ”tvungen” att åka skidor.

Så inför Öppet Spår 1991 åkte jag till Kläppen i Sälen en vecka i januari. Jag tog en timmes skidlektion och tränade sedan på de spår som fanns runtikring den veckan. Jag kommer inte ihåg så mycket av vad jag tyckte just då om skidåkning…. Men jag vet att det uppstod en kärleksrelation efter målgången på Öppet spår.

Öppet spår 1991 var ett fint år med snabba fina spår. Jag körde på 7.16. Det tog mig 14 år att slå den tiden…. Säjer väl egentligen mer om mig som skidåkare än något annat. ?

Men en Kärleksrelation har vi – Vasaloppet och jag och jag tror faktiskt att den är besvarad. När jag nu ska starta för mitt 30:de år så känns det riktigt högtidligt.

Att jag började åka längdskidor var ju för att klara En Svensk Klassiker. Det är även Klassikern som är skyldig till att antalet olika lopp har blivit så många.

När Klassikern hittade på Tjejklassikern 1993,  så blev det Öppet spår och TjejVasan.

1996 skulle jag genomföra min femte Klassiker och då tänkte jag att jag firar det med att köra TjejVasan, Öppet spår och Vasaloppet.

Från 2000 har det blivit många lopp varje år. Bara fem av mina 29 år har jag endast åkt ett lopp. (1991, 92, 94, 95 och 1999). Vilka lopp jag har målgång på hittar du i tabellen.

Utöver de loppen som finns i tabellen så finns ungefär 15 Blåbärslopp. Två lopp med samma namn som går på lördagen före Vasaloppet. 9 km från Eldris till Mora.

Vi har även cyklat i Vasaloppsspåret i 11 år. Så mitt totala antal målgångar i Vasaloppsspåret är enligt Vasaloppets statistik 181 stycken. Min statistik på målgångar på skidor är 167 stycken.

Hitta till Physiochraft

Fysioterapi på Erikslund med Carina erbjuder behandling inom ramen för högkostnadsskyddet. Specialområde är Artros och livsstilsförändringar.

PhysioChraft finns på Hotell Erikslund i Varalöv, precis intill E6;an, mellan Ängelholm och Helsingborg.
Hotell Erikslund, Varalöv, Ängelholm
info@physiochraft.se
070-626 72 03

Kontakta Physiochraft

2 + 7 =