Vi drar norrut! Tredje sommaren som vi väljer att ta oss en bit norrut i Sverige. Första långturen med bil i Sverige var Coronasommaren 2020. Då skulle vi varit i USA på bröllop och bilat runt. Då blev det istället Kiruna 🙂 Förra året höll vi oss några mil söderöver med Hudiksvall och Höga kusten som norra vändpunkten. Det blir ungefär samma i år fast Härnösand som vändpunkt i år och en vecka i Sälen inplanerad i slutet. En annan nyhet i år är att vi startar med ett MTB-Lopp i Norberg. Vi har varit i Norberg många gånger och skidat Engelbrektsloppet men aldrig cyklat. Så det ska bli spännande!

Lite plaskigt…. Men det blir bättre längre norrut 🙂

Ernst tröttnade på E4an….

Om man kör en liten sidoväg så slipper man broavgift i Motala…. Men man kan istället få stå still för att båtarna ska passera på Göta kanal.

Man kan också köra en sidoväg för att ta en stretchpaus.

Sidovägen kan också innebära ett spontant möte 🙂

Framme i Norberg. Här brukar vi vara på vintern. Men i morgon ska vi äntligen prova Engelbrektsturen MTB. Det har inte passat in att vara här tidigare. Men i år stämmer det med semesterstart här. https://www.engelbrektsturen.se/

Kul och spännande att cykla på vägar och stigar där vi tidigare bara kört skidor. Jag kommer ihåg hur det var när vi cyklade CykelVasan första gången.

Nu laddar vi! Start 11.15 i morgon. 🙂 https://www.engelbrektsturen.se/

Bild och text här under har jag lånat från goda vännen Lars-Eric Dahlstedt.

Kan vara en bild av blomma och utomhus

Dålig orienteringsförmåga hos jordhumlan.
Sedan flera veckor tillbaka har jag ett humlebo under altangolvet. Märkte tidigt att de hade det svårt att hitta till rätt springa, den något bredare, mellan bräderna. De mörka jordhumlorna flög fram och tillbaka över brädorna för att hitta rätt springa. För att hjälpa dem satt jag dels ner en johannesört I rätt springa och skrev på en lapp – IN- OCH UTGÅNG HUMLOR. Nu har jag fått humlorna att flyga rätt. Om det är att lukten från blomman eller att de lärt sig läsa vet jag inte!!