Lite turistpromenad idag också. Walkstreak dag 48 och Nya knän dag 84. Kul siffror!

Idag gjorde Frida Zetterström,https://frilansfrida.se/om-frida-kontakt/ en bra inlägg på TV 4. Hon pratade om skidkläder och tog plötsligt som av en händelse upp en liten lapp med nummer 103 på…. Så himla snyggt!

Jag har varit lite långsam i tanken senaste två månaderna. Men nu är jag igång igen 🙂 Så den här nummerlappen är beställd. Men tills den kommer så har Ernst hoppat in och fixat till sin fru 🙂

Följ gärna Vasan för Margit på facebooksidanhttps://www.facebook.com/groups/5070114933101739

Fix i vallaboden på förmiddagen. Hyffsat koll på läget 🙂

Idag lämnar vi Norberg och Västmanland för ett besök i Avesta och Dalarna.

Lunch med vännen Lars-Åke Dickfors – https://www.dickforskonsult.se/ Lalle är också en hängiven Vasaloppsåkare. Han har åkt många lopp varje år många gånger. Lalle var även en av de som åkte Jubileumsvasan förra året på Vasaloppets 100 års Jubileum.

Lalle tränar för Jubileumsvasan förra vintern i Mora. 11.59 med den här utrustningen ospårat mellan Sälen och Mora. Respekt! Sedan kör han Vasaloppet några veckor senare på 5.30.11!! Grym kille!

Lalle driver gym och olika former av träning med ledorden – Våga bli trött! Riktigt bra tycker jag!

Jag passar på att köra en #enkeltattträna hos Lalle. Skön…. rörlighet och styrka för ryggen.

Fyrfota rörlighet och styrka för ryggen. Lägg något under knäna om de tjurar. Funkar att göra i sängen. Men blir vingligt 🙂

Något som passar väl ihop med Lalles Våga bli trött är det som kommer här under.

Detta är en MRT av ben i olika åldrar. Det röda är muskelmassan. Det gulaktiga är fettvävnad. Som du kan se minskar muskelmassan och fettmassan ökar med tiden när vi åldras. Det är precis vad vi INTE vill ska hända!

Vill du veta anledning nummer 1 till varför människor måste flytta in på ett äldreboende? Det beror på att de saknar benstyrka för att kunna stå upp efter att ha suttit på toaletten. Det är därför styrketräning är så jäkla viktigt, speciellt när vi blir äldre.

Att träna handlar inte bara om att se bra ut … ännu viktigare handlar det om att hålla din kropp stark när du blir äldre så att du kan fortsätta att göra vanliga dagliga aktiviteter långt in på 80- och 90-års åldern.
Se till att du implementerar någon typ av motståndsträning i din vardag. Det är en av de viktigaste sakerna du kan göra.

Efter vårt besök i Avesta blev det besök på Elsa Andersson. Ser det gott ut? Jo..då! https://elsaandersonskonditori.se/