En lite fuktig morgon som vi startar upp med stavgång i Vasaloppsspåret. #Walkstreak dag 610

4 kilometer kvar är en Härlig skylt! Den har alltid varit en av mina favoriter 🙂

Idag är det mycket som kretsar kring Vasaloppet. Vi ska på Veteranträff. När man kört Vasaloppet eller Öppet Spår i 30 år så får man vara med i Veteranklubben. Jag har kört 32 år och är nu välkommen på mitt första Veteranting. Det har varit inställt 2020 och 2021 pga Pandemin. Men nu ska jag få vara med på mitt första.

På Veterantinget har man på sig sin nummerlapp med det nummer man har som Veteran. https://www.vasaloppet.se/om-oss/veteraner/

Vasaloppets Veteranklubb bildades 1987. För att platsa i järngänget krävs att man genomfört minst 30 Vasalopp eller Öppet spår. Ett lopp per år räknas.

Veteranerna är Vasaloppets mest lojala skidvänner och allra största ambassadörer. Alla har de gjort minst 30 lopp.

Efter 2022 års vinter har 1163 skidlöpare genomfört Vasaloppet eller Öppet Spår  (eller Vasaåket 2021) i 30 år eller mer. https://www.vasaloppet.se/wp-content/uploads/sites/1/2022/08/Vasaloppets_veteraner_register_sv_2022-08-31.pdf

Här har vi gänget som samlades idag.

Två stolta Skånska Veteraner på vårt första Ting!

Förutom sociala aktiviteter och årsmöte så fick vi lyssna på en föreläsning av Daniel Tynell. Vasaloppssegrare 2002, 2006 och 2009. Han sa – Vem hade jag varit utan Vasaloppet?! Så säjer jag också fast jag aldrig vunnit 🙂

En riktigt bra föreläsning.

En liten paus i Veteranträffen gav oss möjlighet att besöka Spaavdelningen på hotellet.

Summeringen blir en bra dag 🙂