Så här olika kan man starta upp en söndag…… Jag gick min Walkstreak dag 604, spelade in #enkeltattträna och simmade en liten runda. Ernst hade sovmorgon och tog sen en fika med kompis Arne….. Så olika kan det vara mellan Skåne och Östergötland 🙂

Dagens pass ger styrka till Sidfläsket = Träning av bålstabiliteten.

Igår var det mest snack och lite prova på grejer på min föreläsning.

Idag var det skarpt läge och en utflykt ner på golvet. Viktigt att våga komma ner och upp från golvet! Två roliga dagar med gänget från ILCO. https://www.facebook.com/groups/575744869198858

På vägen hem från Östergötland har Ernst ett uppdrag!

GottGottiGottGott!

Varning för kommande två bilder för den som inte gillar vissa djur. Det kommer inte något mer efter. Så vill du inte se så stannar du här!

Trevligt möte idag – En vacker Kopparödla

Kopparödlan (eller kopparorm/ormslå som den också kallas) ser ut som en liten orm, men är egentligen en ödla med tillbakabildade ben. Den bits aldrig och är således helt ofarlig. Om du plockar upp den är det viktigt att du hanterar den varsamt, för likt andra ödlor kan den tappa stjärten om den känner sig hotad.

Kopparödlan hittas framför allt i lite fuktiga miljöer med mycket markvegetation, t ex betes- och buskmarker, trädgårdar, skogsbryn och gläntor, längs åkerrenar och vägkanter. Dagtid gömmer den sig under stenar, stubbar, lövförna eller bland buskar och är främst aktiv i skymningen. Den livnär sig på maskar och sniglar, men även insekter och andra småkryp. Parningen sker i maj och ungarna föds i en ägghinna som spricker vid födseln i augusti–september. Den går i dvala från september till oktober då den gräver ner sig till frostfritt djup. Kopparödlan kan bli gammal och det har rapporterats individer som blivit över 50 år. https://artfakta.se/naturvard/taxon/208257