Fredag med morgonpromenad. Inte så jättetidig…. Vi är ju lediga idag 🙂 Men en Walkstreak dag 281 blev det iallafall och Ernst försökte jobba fram solen 🙂

Idag har vi pysseldag = flytta och sortera i våra hus. Ett hus ska ju rivas så småningom…. Så det behöver sorteras en hel del 🙂 Men det behöver även göras Service & Underhåll vilket för mig ofta betyder cykla en runda 🙂

Ni vet när man ser något i ögonvrån som inte riktigt stämmer. Jag ser något som jag tycker ser ut som en Vitsippa och tänker nej det måste vara någon annan vit blomma. Men jag vänder cykeln och kollar. Jodå! Det var en Vitsippa. En alldeles ensam Vitsippa i vägkanten. Jag har sett Vitsippor på konstig tid på året innan också. Men det är ju inte särskilt vanligt. Söt är den. Men lite ensam 🙂

Hem till lunch på köksverandan. Lyx! Inte direkt hälsomat… Men väldigt gott! Råstekta egna potatisar med tillbehör 🙂 Till lunchen öppnade vi ett fint kuvert med en inbjudan. Vi är bjudna på bröllop till sommaren! Så Roligt! Tack för inbjudan Olivia och Rikard! Vi får cykla fort runt sjön och hitta chaufför till bilen…. så att vi hinner till vigseln i tid 🙂

Vi hann med ett pass #enkeltattträna innan kvällens aktivitet. Ryggliggande styrka för skuldran med vikt. Ta en vattenflaska och fyll till en styrka som passar.

Tre generationer från Ukraina. Ikväll hade vi träff med Riversida, som är en förening med syfte att hjälpa till med sjukvård i Ukraina- utbildning och utrustning. Jag har tex varit med och kört ner ambulanser i början av 2000-talet. Den gemensamma nämnaren som fattas på bilden är en ortoped – Yarolsav, som jag lärde känna i slutet på -90talet när han var i Ängelholm på utbyte. Alla längst till höger på bilden är gift med Yaroslav, dotter Alexandra i mitten och svärmor Inna. När vi öppnade på Erikslund år 2000 var Yaroslav i Ängelholm. Då hjälpte han till med vår flytt och var med på invigningen. Tyvärr blev han sjuk och kunde han inte följa med till Ängelholm den här gången. Men vi som var med hade en väldigt trevlig kväll. Vi fortsätter att kämpa för Ukraina. Den hjälp vi just nu bidrar med är utbildning av ortopedtekniker och utrustning för ortopedteknisk verkstad. Tyvärr något som det behövs mycket av. https://www.hd.se/2023-02-27/roglelakarens-ar-med-hjalpsandningar-till-ukraina https://angelholm.ua/uk/

En ljus och fin kväll i fullmåneljus.