Skarpt läge! Idag sätts vi funktionärer på prov 🙂 Men ännu mer upp till bevis för rullskidåkarna. 🙂

Jag är ansvarig för världspremiären av Margitloppet som är 20 km. Ett härligt gäng på 17 rullare.

Först på startplatsen vid Klitterhus var Kari Palo-oja. Vi har varit kompisar på nätet länge. Men idag träffades vi live 🙂 Kari har kört hela vägen från Hudiksvall för att köra 20 km med sin Sitski. Han tävlar för Östersunds skidlöparklubb, Parasportsektionen.

Therese Fransson-Engman hade rullskidor med lite större och grövre däck som man kan ge sig ut på grusvägar med. Jag har aldrig provat. Men jag är å andra sidan inte någon rullskidåkare….. Under mina 33 år som skidåkare har jag inte åkt mycket rullskidor….. Anna-Karin Mikkelä som knyter på sig nummerlappen är en av grundarna till det Fantastiska forumet – Vasan för Margit. https://vasanformargit.se/ En hel del av tjejerna som kör 20 km loppet hänger på ”Margit-sidan” .https://www.facebook.com/groups/5070114933101739/

Fint väder och goo stämning innan start.

Hela gänget är redo för start!

Gänget drog iväg och jag tog bilen.

På morgonen hade jag varit ute med min cykel till Jonstorp där 20 km skulle gå i mål. Min plan är att möta rullskidåkarna.

Men oj vad fort det gick! Jag han inte så lång förrän jag mötte åkare. Så det blev en kortare tur på cykeln för mig. 🙂

En fantastiskt roligt funktionärsuppdrag med stora leenden och goa skratt.

Stort tack till Peter för hjälpen med att följa rullskidåkarna på cykel.

Det pågick ju även andra saker inom ramen för Båstad -Mölle projektet…. 20 km var väl inte huvudattraktionen även om vi kanske tyckte det…. Ernst drog iväg före 06 på morgonen för att bygga starten i Båstad för 74 km loppet som är huvudloppet med tävlingsklass för dam och herr.

Tävlingsåkarna kör på lånade skidor för att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt. Patrik på Rullskidcenter i Landskrona är ansvarig för rullskidorna. https://www.rullskidcenter.se/ https://www.facebook.com/Rullskidcenter

Efter 74 km rullskidor ( eller 50 km ) så nådde åkarna toppen på Kullaberg! Ernst hade packat ihop starten i Båstad. Kört upp grejerna och byggt målet på Kullaberg. Han ser väl ganska nöjd ut med sitt jobb idag 🙂

Herrsegraren kommer vi säkert att se mycket av under vinterns långlopp. – Johannes Eklöv som tävlar för Team Ramudden. Tyvärr har jag inte någon bra egen bild på damsegraren. Men jag är säker på att vi kommer att höra talas om Hedda Bångman i vinter. Hon kör för det tjekiska skidteamet – Vltava Fund Skiteam.

Efter loppet ska allt som vi satt ut plockas in igen….

Jag hade packat med mig badkläder för att om utifall att…. Det är ju väldigt svårt att motstå ett dopp när det bjuds så här 🙂

Där ute bakom mig har vi Kullaberg där de långa loppen gick i mål idag. En Fantastisk dag för mig! Trots att jag inte har gått i mål själv idag….. Jag som Älskar målgångar! Men det är något visst med att vara funktionär och erbjuda andra att få uppleva Målgång!