I går när jag cyklade på Hallandsåsen kom jag att tänka på ett nytt naturreservat med ett vattenfall som jag läst och hört om. Så jag bjöd med mig Cooper, Malin och Calle på ”nyfikenpromenad”. Vilket betyder att jag inte riktigt vet vart vi ska…… Å så var det….. Men efter en stig som var helt fel så blev det så småningom riktigt bra. 🙂

Efter en del trampande på vägar och stigar så hittade vi till sist Århultsbäcken. Den som allt handlade om 🙂

Vi hittade vattenfallet! Även om det inte syntes så tydligt i all grönska. Så här står det på hemsidan:

Stort vattenfall för Skåne

Århultsbäcken går som en livsnerv genom reservatet och följer i stort sitt naturliga lopp. Bäcken är rik på block och sten och i de centrala delarna tronar ett större vattenfall (röd led). Artrikedomen längs bäcken är stor. I de lummiga delarna växer dunmossa, vit-rosa bäckbräsma och den stora vita blomman missne. Missne är en vit kalla till skillnad från sin släkting gul skunkkalla. Den senare en invasiv främmande art som behöver bekämpas. I de öppna partierna utmed Århultsbäcken hittar du olika starrarter och småvitblommiga kärrsiljan.

https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/angelholm/arhultsbacken.html?sv.target=12.382c024b1800285d5863a89a&sv.12.382c024b1800285d5863a89a.route=/&searchString=&counties=&municipalities=&reserveTypes=&natureTypes=&accessibility=&facilities=&sort=none

Ja! Det är med stor ödmjukhet jag tittar på all sten som man släpat på. Alla stengärdsgårdar, broar och som här ovan, kvarnen. Vi har det väldigt, väldigt bra!

Idag är det åtta månader sedan jag fick mina nya knän! Att kunna gå en sån här runda som idag och sedan kunna göra mer saker idag! Det är helt Fantastiskt! Lycka!

Vad har hänt hos Ernst idag? En tur till Kastrup och en tvättrunda till Halmstad.

Jag måste erkänna att mitt tennisintresse inte är så stort….. Men jag tycker att det är väldigt tråkigt när svenskar måste slå ut varandra. Ja, även Argentinare för den delen. Men jag håller nog en större tumme för unge Borg i svenskmatchen 🙂

Idag är det Bomullsdagen! Ett år sedan vi hade förmånen att få vara med när Tea och Ante gifte sig. Vilket äventyr det var! Med inlåst brudbukett…. Massor med Kärlek! Å vi hade våra bröllopskläder på oss…. Snart firar vi Kristall 🙂