På väg till bussarna som går från Mora till starten i Oxberg. Vi hinner se att det är lite logistik förändringar i målområdet.

Som vanligt träffar vi många vi känner. Innan start träffar vi Hans Arwin från Sya. En av våra resvänner från b la Australien och Nya Zeeland.

Ernst startar kl 09.00 och jag 09.15. Det snöar i starten. Lite fix att göra med kläder. Idag har jag en väldigt spännande upplevelse… När jag ska ta på mig mina handskar så har jag plötsligt två vänster handskar…. Men som tur är så har jag alltid extra handskar med mig för att ta på efter målgången. Så det löste sig…. Snygg midjeväska har jag ju också! Med Ernsts snygga 103 lapp – Vasan för Margit. 🙂 https://www.facebook.com/groups/5070114933101739

Mycket som händer längs spåret. Speaker som intervjuar och kompisar som hejar. Bosse Wallin är aktiv i vallahjälpen i Hökberg. Jag behövde inte någon vallahjälp men vill ju så klart bli hejad på! 🙂

Bilder från spåret. Både egna och fotografer för Vasaloppet. En fin skiddag!

En bild från förra året och en från idag. Lägg märke till vinkeln på knäna 🙂

Ernst var före mig i mål på 2.33.41. Han fick extra energi på slutet för att hålla Johan Blomberg från IFK Helsingborg bakom. Lyckades precis……

Det blev ändå en kompisbild på vinnarstolen 🙂

Jag kom i mål på 2.46.02. Supernöjd trots att det är klart sämsta tiden på Vasaloppet 30! Placering 10 av 115 i Damer 60

Ingen pandemi, mycket snö och 50.000 åkare anmälda till årets Vintervecka.

Under fredagen kördes det första loppet Vasaloppet 30 och därmed var den stora skidfesten igång.

– Jag åker oftast alla lopp men i år blir det färre eftersom jag fått nya knän, säger Carina Hammarstrand från Ängelholm en av många glada åkare som kom i mål i Mora.

Så står det på Mora tidnings nätsida i kväll 🙂 https://www.moratidning.se/2023-02-24/carina-akte-korta-vasaloppet-med-nya-knan-kandes-jattebra

Jodå! Jag klättrade också upp på vinnartronen. Kransen till mina nya knän som idag fyller 100 dagar!

När kommer hon….. Jodå jag kommer nu 🙂

Efter lunch i Mora Parken blev det soffhäng och skidor på TV. Känns helt okej att det inte är någon skidåkning för mig i morgon. Jag tänker mig att knäna ska få vila till på måndag 🙂 För första gången sedan år 2000 kommer jag inte att starta i TjejVasan. Å vet du vad!?! Det känns helt okej! Så i morgon ska vi kolla på målgången Live i Mora. Det ska bli kul!