För första gången direktsändning av CykelVasan på SVT. Så vi såg damernas start innan vi körde mot vår egen start.

Väskorna packade och nu iväg.

Cykling ner för fjället till Bergaby och startplatsen. Samma som på vintern men ändå lite annorlunda. Vi cyklar inte uppför vinterns startbacke till Smågan. Lite surt över myrarna 🙂

Innan starten träffade vi några mer eller mindre kända personer. Detta är Andre från Örebro som vi träffade i Norberg på Engelbrektsturen för tre veckor sedan. Vi startade ju vår semester med MTB-lopp. En påminnelse om vilken Fantastisk semester vi varit ute på! Andre ska efter loppet idag göra något som jag/vi valde bort…. I kväll kör Vansbro ett Nattsim. Nej… Det vill vi inte alls nu i kväll när vi sitter med facit för dagen…. Men Lycka till Andre! Jag kollar på nätet…

Men Hej! Kändisar hemifrån! Mats och Kith Landerberg. Aktiva i Sälens IF när de är här uppe. https://www.landerberg.com/

Lycka till idag goa Martin från badgänget #kallafötter i Bromölla. Vi kör ett snack om CykelVasan när vi kommer och badar på fredag! Nu när jag sitter här med facit så kan jag ju säja att du gjorde en grym cykling Martin! 3.30!

Ja! Nu är det dags för oss att fixa till oss inför vår start. Vi kan ju inte bara glassa runt och vara sociala. Å just här vet vi inte någonting av det som vi vet nu efter dagens race. Bara en spänd förväntan!

Redo för start!

Vi cyklade så att vi såg varandra fram tills att jag fick kramp efter Evertsberg. Alltid kul och lite tryggt att ha koll! Men efter Evertsberg blev det en tuffare resa för mig. Mycket kramp så att jag fick stå still och även gå bitvis för att få krampen att släppa. Krampen är något jag lever med hela tiden pga artrosen. Men den ger mer problem när jag sitter på en cykel… Vill ju inte precis ramla…

I Oxbergs kontrollen kunde vännen och Kontrollchefen Kjelle berätta att Ernst var en bit före….. Samtidigt som speakern drog hela mitt VasaloppsCV. Ger alltid energi!

När jag var vid Krångåsen – 12 km kvar, så fick jag lite extra pepp av en cyklande reporter från Vasalopps TV. Här är länken till hela den långa sändningen från idag. Inslaget ligger efter ca 7 tim och 7 min. https://vasaloppet.tv/video/10573098/cykelvasan-90-direkt-3/

Ernst var i mål efter 4.51 och fick sitta och vänta på mig i 32 minuter.

Men han hade som tur var hittat lite skugga, så han mådde ändå ganska bra när frun dök upp efter 5.23. 🙂

Fler ”kändisar” idag. Klassikerkompis Gudrun! Härligt att träffas!

När jag kom in till simhallen för att duscha så tjoade hela personalen. Kan bara bli Glad! Sen dyker det fram en kvinna och säjer – Du är min idol! Blir jag Glad eller!

Men vet ni vad! Här står ju en kvinna som jag beundrar högt! Helene Ripa! https://heleneripa.wordpress.com/about/ En riktigt Grym kvinna som jag tycker att ni ska läsa om!

Ja! Dessa ben! Jag får väl säja både Tack och Fy attans…. Men Super nöjd med mitt lopp ändå. Trots all kramp.

En glass efter duschen innan vi ska ta oss till bussen tillbaka till Sälen och Lindvallen.

Summering av vår 14de CykelVasa. Vi har varit med på alla åren. Fick idag veta att det är 54 stycken som gjort alla. Nästa år firar vi 15 år! Summering? Jo då…. Jätte nöjda även om vi väl båda hade hoppats på bättre tider. Men både värme – typ 30 grader och att vi ju hela tiden blir äldre spelar kanske in….

Hittar den här bilden på Vasaloppets Facebooksida. Så då är väl summeringen klar 🙂