Idag är det CykelVasan Öppet Spår. Vi kör till starten för att peppa kompis Peter och för att känna på atmosfären. Det är ju tre år sedan det var på ”riktigt” senast. Vi har cyklat HemmaVasan här på plats i två år. Men nu är det på Riktigt! När vi kommer på andra sidan älven och ser startområdet så känns det Härligt!

Märkligt att bilkö och parkerade bilar på ett stort fält kan kännas så positivt 🙂

Vi var på plats i god tid innan Peters start. Så det blev dagens Walkstreak på startområdet. Här är ”Mitt” startled på vintern. Hoppas att jag finns med på något sätt till vintern….

Peter ska starta i startgrupp 17. Tror vi just här…. Men när vi inte hittar honom och skickar meddelande så får vi veta att han hamnat på en sen buss från Mora.

Men så småningom kommer Peter och hans cykel.

Å där är Peter iväg ut i Vasaloppsspåret. Lycka till!

Å i morgon är det vår tur! Vi startar klockan 9.50. I samma startgrupp! Kul! CykelVasan sänds på SVT 1 med start 07.25 och på nätet – https://vasaloppet.tv/ från 07.15 till sista målgången.

Hem och förbereda för morgondagen.

Sedan CykelVasans andra år, 2010 har eliten tävlat i någon form av sprinttävling. I år kördes en stafett. Kul att titta på och kul att lyssna på Roberto Vacchi som är en av mina två favoritspeaker. Den andra är Jessica Falkman som vi kommer att träffa på Lidingö 🙂

Vi följer Peter via Vasaloppets hemsida och VasaloppsTV. Grattis till målgång efter en tuff dag! https://results.vasaloppet.se/2022/