Morgonpromenad – Walkstreak dag 314. Sedan i torsdags har vi fått 100 mm regn i Ljungabolet. Det märks i skogen, bäckarna och i sjön.

En Magiskt vacker morgon.

Allhelgonadagen – Vi tänder ljus vid sjön.

Alla helgons dag och allhelgonadagen

Ursprungligen är Alla helgons dag och allhelgonadagen samma högtid och firades den 1 november. Vid en kalender reform 1772 togs dagen bort som helgdag, men togs tillbaka år 1953. När Alla helgons dag återinfördes som helgdag bestämdes att den alltid skulle infalla på den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november. Man ville emellertid inte inkräkta på kyrkans rätt att fira denna högtid på den traditionella dagen, den 1 november, som kallas för allhelgonadagen och som vanligen infaller på en vardag. Därför finns båda dessa dagar i almanackan.

En Magisk morgon med Älvor som dansar. Många tankar går till nära vännen Inger som lämnade ett stort tomrum efter sig när hon dog i veckan. Inger som varit min syfröken och mamma till min klasskompis. Min mammas bästa väninna som betytt så mycket för hela familjen när mamma gick in i dimman. Inger som så många gånger det sista året har sagt att hon saknade hennes och mammas promenader. Inger som varit en självklar mittpunkt i badgänget Kalla Fötter. Inger som hittade kärlek igen som 85 plus. Inger som skulle fyllt 90 år på julafton. Vad vi kommer att sakna Dig! Just här vid sjön så kändes det så fint att få tända ett ljus och ta ett bad för Dig!

Idag är det Vinterbad! 7,3 grader i vattnet och det har varit minus 2,1 i natt!

Så här Härlig var den här morgonen med massor med känslor!

Ljuset bara fortsatte att brinna. Magiskt!