Jag har sagt det förut…. men säjer det igen. Morgonpromenad är Livet på en pinne! #Walkstreak dag 84

Först promenad och sedan promenad…..

Visst ser Ernst Glad ut!

Krispig morgon 🙂

#manångraraldrigettbad #kallabad #Vardagslyx

Det var 15 år då jag skickade bilder från mina egna ensamma bad till Ernst i Linköping. Nu kan vi njuta av att vara på samma ställe och Pussas när klockan är 08.08 🙂

Om vi fortsätter med tid så har Ernst fått dela mina artrosknän med mig i många år. Idag fyller de nya fina knäna 120 dagar / 4 månader. Helt Fantastiskt!

En frusen bil att skotta fram 🙂

Mot jobbet! Men även om det är Vackert och badet på morgonen var Magiskt så…… Jag vill komma igång på cykeln snart!

Träning är Färskvara! Jag gillar eller….. Älskar armböj. Men det har varit för lite armböj nu länge. Så jag får kämpa! Häng på och Kämpa med mig!

Lite Vasaloppsåterblick:

https://www.expressen.se/nyheter/carinas-eget-skidmirakel-akte-nio-mil-pa-nya-knan/

Varje målgång är en seger – fantastiska prestationer från Vasaloppets vintervecka 2023:

Med över 52 000 anmälda deltagare kan vi inte låta bli att nämna några lite extra. De var unga och gamla, de åkte utan stavar, de åkte fram och tillbaka, baklänges, flera gånger, många lopp, med kläder och utan. Fantasin och glädjen är ett kännetecken för Vasaloppets vintervecka och 2023 var inget undantag. Välkomna tillbaka 2024 då det 100:e Vasaloppet ska avgöras!

Storheten i Vasaloppet är självklart alla våra deltagare och även i år är vi djupt imponerade av deras insatser. En del tävlar mot andra och en del tävlar mot sig själva precis som det ska vara. Här är en liten summering av några fantastiska prestationer i Vasaloppets vintervecka 2023.

På pallen i två lopp: Emilie Fleten blev etta i Vasaloppet och trea i Tjejvasan. Ida Dahl blev etta i Tjejvasan och trea i Vasaloppet.

9 av 10: Emil Persson har vunnit 9 av 10 Ski Classics-lopp den här säsongen och han säkrade i och med Vasaloppsegern även segern i Ski Classics. Dubbelt grattis! (”Mora-Nisse” vann Vasaloppet 9 av 10 gånger…)

Inga rekordtider, men snabba ändå:De tre senaste årens segertider i Vasaloppet har varit de tre snabbaste i loppets historia, både på herr- och damsidan. Emil Perssons 3.37.43 och Emilie Fletens 4.04.08 var de tredje snabbaste segertiderna. Även Ida Dahls segertid i Tjejvasan var den tredje snabbaste någonsin.

Bästa VM-medaljör 2023: Astrid Öyre Slind, Norge, VM-brons i skiathlon (i kortbyxor) och VM-guld i stafett och 5:a i Vasaloppet.

Näst bästa VM-medaljör 2023: Madelene Nord, Mora, VM-guld i draghund och 45:a i Vasaloppet (utan hund), 4.49.02.

Bästa kulla i Vasaloppet: Frida Erkers, Mora, 16:e, 4.26.29.

Bästa mas i Vasaloppet och bästa 16-åring i Vasaloppet och bästa tidigare femfaldiga segrare i Ungdomsvasan: Alvar Myhlback, Bjursås, 8:a, 3.38.00.

Bästa 50-åring, herre: Anders Aukland, Norge, 28:a, 3.43.41. (Stanislav Rezác, Tjeckien, som fyller 50 år i april blev 58:a, 3.49.23.)

Bästa 50-åring, dam: Jill Nordby, Norge, 63:a, 5.10.02.

Bästa (och Vasaloppets första någonsin) baklänges-åkare: Robin Bryntesson, 9.32.28, som samlade in pengar till ambulanser till Ukraina.

Samma bästa-tid: Hanna Lodin blev 9:a i Vasaloppet, på 4.18.16, vilket var exakt samma tid som förra gången hon åkte Vasaloppet (2021).

Tid som krävdes för att bli topp 100 i Vasaloppet:
Herrar: 3.58.39
Damer: 5.40.48

Tid som krävdes för att bli topp 1000 i Vasaloppet:
Herrar: 5.02.15
Damer: 9.11.51

1 557 herrar och 144 damer fick prestationsmedalj i Vasaloppet 2023. De som åker på segrartiden plus 50 procent erhåller prestationsmedaljen. Medaljtiden blev för herrar 5.26.35 och för damer 6.06.12.

Bästa icke-svensk/icke-norrman: Jan Srail, Tjeckien, 23:a, 3.41.45. (18 av de 100 första herrarna kom från annat land än Sverige eller Norge.)

Bästa icke-svenska/icke-norska: Kati Roivas, Finland, 8:a, 4.14.05. (24 av de 100 första damerna kom från annat land än Sverige eller Norge.)

Bästa födelsedagen: Fem personer som genomförde Vasaloppet fyllde också 50 år denna första söndag i mars 2023. Grattis!

Nya veteraner: Hela 45 deltagare gjorde under vinterveckan sitt 30:e 90-kilometerslopp (ett lopp per år får räknas) och de kan nu titulera sig Vasaloppsveteran och om så önskas skida i orange nummerlapp i fortsättningen. Totalt har därmed 1209 personer blivit Vasaloppsveteran. Se alla namnen, län för län, längst ned!

Följande veteraner åkte sitt 50:e lopp eller mer: Olle Viklund, Tullinge, Lars-Erik Persson, Luleå, Hans Bertschi, Schweiz, Arvid Galborgen, Ed; och Bent Galborgen, Norge (alla 50), Stig Liljeström, Vallentuna (51), Vidar Löfving, Tibro och Stig Ericsson, Åskloster (52), Gunnar Olsson, Borlänge och Jörgen Wallin, Säter (53), Håkan Mossberg, Kopparberg och Erik Berglund, Viksjöfors (54:e loppet!).

Debutant född 1951: Ingrid Westerlund, Arjeplog, har åkt mycket skidor men aldrig åkt något lopp i Vasaloppsarenan tidigare. Men vid 72 års ålder slog hon till och åkte Vasaloppet, 8.59.20. (Debutanten blev därmed trea i i åldersklassen D70, av de sex damer som kom till start.)

Tyngst extravikt: SVT:s Adam Karlsson åkte hela Vasaloppet med TV-kamerautrustning som väger uppåt 15 kg – i en elvatimmars-sändning. Det var det 10:e loppet för Adam i år!

Tandembröder: Hela Vasaloppet tillsammans på ett par tandemskidor åkte Lars Nylund, Stockholm, 8.45.19, och Erik Nylund, Sollentuna, 8.45.20. Av tiderna förstår ni vem av dem som stod längst fram på skidorna…

Nya knän: Carina Hammarstrand, Munka Ljungby, hade ett par originalknän som under åren åkt 192 lopp i Vasaloppsarenan. Hennes två nya knän som hon fick i november gjorde nu debut och de åkte tre lopp i år, däribland Öppet Spår måndag på 8.21.38. 2024 siktar Carina på målgång 200.

Många lopp: Mona Nilsson, Örnsköldsvik, åkte åtta lopp, varav tre var 90 km, totalt 42 mil.
Lars-Åke Dickfors, Avesta, som inte åkte Tjejvasan, åkte också åtta lopp och totalt 40 mil.

Dam utan stavar: Sandra Andersson, Skara, åkte Öppet Spår måndag (fri stil), utan stavar (på grund av sviter efter en trafikolycka), 7.32.12.

Herre utan stavar:
 Joshua Bender, Kolsva, åkte Vasaloppet (klassisk stil) utan stavar, 10.37.53.

Tur- och returåkare: Rickard Pettersson Bredin, Njurunda, åkte Vasaloppet på 6.09.42. Därefter väntade han på att alla andra skulle åka i mål, och sedan åkte han skidor tillbaka till Sälen där han hade bilen.

Med bar överkropp: Luca Thomsen, Danmark, åkte Vasaloppet med bar överkropp (förutom nummerlappen) på tiden 10.58.29.

Sjunde segern: Oskar Svärd har vunnit Vasaloppet tre gånger. I år vann han dessutom Försvarsmaktsvasan (som kördes i samband med Öppet Spår söndag) för fjärde gången. Totalt sju alltså. Dessutom är han teamchef i Team Eksjöhus så han hade fullt upp i veckan.

Hela familjen med en 11-åring på en sträcka: Mamma, pappa och tre söner Thunberg, Smålandsstenar, som åkte Stafettvasan tillsammans. 11 år är minimiålder i Stafettvasan och 11-årige Sixten åkte sträckan mellan Hökberg och Eldris medan mamma Ida på sistasträckan förde laget i mål. Med 5.54.46 kom de på 207:e plats.

Skid-vigsel: Sju par gifte sig i Mora kyrkas ski in-vigsel efter målgång.