Första dagen i Vasaloppsveckan och vi startar upp nästan som vanligt. Vi börjar med Ankis goa marmelad till frukost = som vanligt. Loppet går från Oxberg till Mora = Nästan som vanligt. Lite kortare för att vi startar uppe i kontrollen. Ovanligt är bussåkning. Det har vi inte gjort på många, många år. Men vi är ensamma så då blir det buss. Munskydd på! Kontrollchefen i Oxberg tycker att det flyter på okej. Lite mindre fest och väldigt många fler dagar. Man startade upp Vasaåket den 12 februari och kör tom 7 mars. Väldigt utspritt och lite för lite fest…. Ingen speaker och långt avstånd mellan oss deltagare. Men Fantastiskt bra att vi får köra!

Vi hade helt olika lopp idag. Ernst körde fort och jag tog det lugnt. Men det var fantastisk i spåret. Ernst är stolt första SYAit i mål idag!

Jag var på väg att stanna några gånger för att fotografera längs spåret. Men det blev inte förrän i det vi kallar “Pilsnerkurvan” med fyra kilometer kvar. Där stod Lars och bara väntade på att bli fotograferad!

Så himla nöjd! Artrosknäna har tjatat mycket mer än armen och nu på kvällen är det fortfarande knäna som bråkar mest och armen säjer ingenting…. Så det blir start i morgon igen på 30 km Vasaåket. Jag kommer att starta tidigt med appen. Annars skulle jag startat klockan 11. Känner inte för det så jag ändrade till Vasaåket 30 hemma och kör iväg före eliten….

Efter loppet var det hem och duscha. Inga allmänna duschar. Mat i Mora Parken. Träff med fotograf för Expressen. Hämta medaljerna som vi glömde när vi kommit i mål. Å sen hem och valla skidor igen. Idag körde vi skate så vallningen var enkel. I morgon blir det klassiskt och klister…