Det är mycket som är annorlunda med Vasaloppsveckan i år. Så det gäller att läsa på och informera sig på Vasaloppets hemsida. https://www.vasaloppet.se/vinter/ Vi kommer att köra upp på torsdag och köra första loppet – Vasaloppet 30, fd Kortvasan på fredag. Sedan får jag se vad min hand säjer om skidåkning. Jag ska bli av med gipsskenan på onsdag. Det jag längtar allra mest efter är att kunna svettas och få möjlighet att duscha hela kroppen! Annars har det faktiskt funkat väldigt bra att vara en-armad. Men jag har ju en Fantastisk assistent 🙂

En tänkvärd text!

Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senaste stuket redan klockan åtta om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn. ‘Idag flyttade han till ålderdomshemmet. Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig. Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de berättade att hans rum var färdigt. När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning. “Jag älskar det” sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just fått en valp. Men du har inte sett det än förklarade man…Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade- det beror på min inställning. Jag har redan bestämt mig att älska rummet. Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon. Jag har ett val. Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som fungerar dåligt eller inte fungerar alls- eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande fungerar. Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den med nya .Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du lagt in under din livstid. Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i ditt minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka: * 1. Befria ditt hjärta från hat. * 2. Befria ditt sinne från bekymmer. * 3. Leva enkelt. * 4. Ge mer. * 5. Förvänta dig mindre.

Okänt ursprung. På måndag pratar vi om Attityd på Livesändningen med Formbar . Vi ses där klockan 8.30! Eller lyssna i efterhand. https://www.facebook.com/formbaronline