Halt Fantastiskt! Vi vaknar till ännu en solig dag! Kallt som attan… 20 minus. Men så otroligt vackert! 

Idag valde vi en kombination av spår – Övre Strådalsleden, del av Petterssonspåret och del av Hovärksspåret.

Hårda och fina spår. Men så klart kärva av kylan. Det ger bra träning! 

 

Nu Äntligen! Vi har varit på väg hit i mer än tre år. Att besöka Lofsdalen handlar inte bara om skidåkning för oss på Vallmostigen 56.

 

Galet vackert! Men det finns ytterligare anledning 🙂 

 

Vi ska prova Mackmyra whisky. Fast tänker du som känner oss väl…. – Det har ni ju gjort tidigare. Jo…. Men just här i Lofsdalen på 1125 meters höjd över havet är det lite extra speciellt! 

   

Den här provningen gjorde vi till vår egen genom att prova med en Tryffelbit. Vilken whisky som vann?? Gissa! – En Mackmyra så klart! Men vilken då? Jo! En som heter Vallmorone och är vår alldeles egen! 

   

Här ner i lagret under Skybaren på fjället Hovärken har vår tunna Vallmorone haft sitt hem i drygt tre år. Men snart ska hon flytta till Bodås utanför Gävle och buteljeras. Så fram emot hösten kommer vi att träffas igen. 

 

Mörkret har lagt sig över Lofsdalen och vi tar liften ner igen efter vårt besök på 1125 meter över havet. En riktigt trevlig kväll för Vallmostigen 56.