Morgon med Yoga och lite jobb med Formbar. En kurs som heter 40 dagar till Topphälsa.  https://www.formbar.se?ref=carinahammarstrand1

Idag tar vi bilen mot det snöklädda fjällen. Fjällen där Kebnekaise ingår.  Jag är ju inte någon större gångare…. Så vi kommer att cykla en bit på leden mot Kebne.

Vi väljer att cykla på vinterleden fram till Ladtjojaure

Vinterleden är inte så trafikerad just nu 🙂 

Lite stök på visa sträckor. Men det gör bara cyklingen roligare!

Fantastiskt väder! Å härlig cykling! 

Här ska vi vända. Vi har cyklat 5,6 km på vinterleden och 2 km på den vanliga vandringsleden. Inte särskilt mycket folk så det gick väldigt bra att ta sig fram.

Monas blåbärsmuffins tog precis slut. Så nu får det bli färska bär istället 🙂  Vi hittade några Hjortron också 🙂 

Ett litet fotbad i Ladtjojaure.

Vi cyklade ca två pluttar förbi den röda mot Kebne.

 

Bad! Vi badar i Visttasvåggi vid Nikkaluokta. Svalkade bra 🙂 

Ren- och älgburgare! Smask! 

  

Eftersom jag är en dålig vandrare och det finns en annan möjlighet så tar vi den. Med munskydd…. Våra första under Coronan….

Vi flyger helikopter in i Tarfalladalen. Där ligger en forskningsstation för Natur och geografi och några fjällstugor. Det är fyra glaciärer som smälter ner i Tarfalasjön.

Som alla andra glaciärer i världen så smälter det för fort. Å den här figuren ser ju väldigt missnöjd ut….  Den här fjällryggen är en del i Kebnekaisemassivet och heter Drakryggen.

Häftigt! Drakryggen är 1821 meter.  Här ser vi Sydtoppen på Kebnekaise! Med sin snötäckta topp. Den toppen har tidigare varit högst. Men förra året var nordtoppen högre pga att det är mer glaciär på sydtoppen som smälter undan. 2096.8 för nord och 2095.6 för syd. Nästa mätning görs i början av september.

Det var riktigt kul att flyga helikopter och gav verkligen en bra bild av kartan 🙂 

Tack till vår pilot! Som slapp munskydd å Ernst var snabbt av med sitt….

Vi måste presentera en av de mer udda paren vi har träffat på semestern….. Killen med Kråkan 🙂  Han berättade att kråkan var “hackkyckling” i sin familj och han räddade den. Den hade fått så mycket skador på vingarna att den inte kan flyga. Vi såg honom första gången i går när han klev in i en kattbur i bilen 🙂