Idag ska Caddy få två nya däck.

Tack till Däckia i Kiruna för bra service. 

Under däckbytet läger vi en grov planering av dagen.

Vi besöker turistbyrån och Ernst har tur…. där är en utförsäljning…. och jag har tur…. han köper inte något 🙂 

Vi bokar en sightseeing klockan 13.30. Det vi vill veta mycket om är hur man flyttar staden.

Förmiddagen till egna aktiviteter. Vi kör upp på berget  Luossavaara för att titta ut över fjällen och stan.

Svårt att förklara det vi ser så här. Men om du tittar på den vänstra bilden så ska mycket av det som ligger till höger om det välvda vita taket bort…. Det välvda vita taket som är “isladan” som Börje Salming lärde sig spela hockey i. Hans 93-åriga mamma bor tydligen i ett hus bredvid fortfarande.

Innan guidningen är det dax för lunch. En renskavsgryta så klart 🙂 

Så gott! 

Stadsrundtur med Ingegerd på North Sweden Turism. 

 

Vi började uppe på Luossavaara och fick förklaringar till det vi hade tittat på när vi var uppe på förmiddagen. Helt perfekt!

Sedan åkte vi runt i stan och tittade på både nya och gamla hus. Detta är Länsmansbostaden som är flyttad i ett stycke och renoveras nu för att bli bostäder igen.

Här är Kristallen på vänster sida. Det nya stadshuset, i mitten en konsthall och till höger bygger man ett hotell – Scandic. Kanske här vi bor nästa gång…

Klockstapeln är flyttad från sin gamla plats vid det gamla stadshuset som är rivet. Men dörrhandtagen från det gamla stadshuset sitter på det nya.

  

Nya stadshuset är en Maffig byggnad. Konstverket visar Samernas liv.  Den här guidningen var helt suverän! 

Vi har bokat en fikaträff med Lasse som är här ifrån Kiruna men bodde i många år i Helsingborg och var då aktiv i IFK Helsingborgs skidsektion. Trevligt att träffas! 

Dagens träning förutom en hel del promenerande. 🙂 Vi börjar i stående och kommer sedan ner på golvet. 10 minuter med både styrka och rörlighet. 

https://www.facebook.com/physiochraft/