Borsta, Borsta! Andra dagen som vi kör på skins. Å med facit kan jag säja att det blev väldigt bra! 

Bussen på väg upp till start.

Vi fick en bra plats i omklädningstältet. Idag var orienteringsryggan med inbyggd pall väldigt bra!

Mycket folk! Vet inte hur många som startade. Men 4335 skidåkare i mål.

Nu ska vi snart starta. Idag kör jag utan mössa och med buff som pannband. Det har varit varmt uppför fredag och lördag. Å första milen är nästan bara uppför….

Första vätskekontrollen efter 6 km. Här säjer vi hej då och jag kör på lite fortare.

En bild från loppets facebooksida. Vi är längst ute på banan. Snart ska vi börja en klättring som är en hel evighet….

Ni som har åkt Vasaloppet vet att det finns en backe innan Oxberg vid 30 km kvar. En seg en rakare på ca 700 meter. Den här backen är som den fast i drygt tre kilometer….

Evighetslångt uppför. Men vintrigt och fint 🙂 

Mål! Supernöjd med den tredje medaljen på tre dagar.Tiden 4.43.36 är jag väldigt nöjd med. Att Britta vann på 2.16…. Ja det är ju bra 🙂 När vi körde full distans här förra gången – 2006, så körde jag på 4.25.24. Med tanke på att detta var tredje dagen och att min kropp inte precis är i toppskick så är jag Väldigt nöjd!

 

Jag körde lite andra tejpslingor idag än vad jag brukar och det fungerade bra. Bara några få instabilitetskörningar i vänster knät. Annars har det fungerat kanonbra idag! Mycket bättre än både fredag och lördag. Så nu är jag redo för Vasaloppsveckan! 

Å här kom Ernst också i mål! Välkommen! 5.00.13. En sån där lite sur tid…. Men riktigt bra jobbat utifrån vad vi gjort de senaste två dagarna.

Stämpel i passet för Worldloppet  https://www.worldloppet.com/   Vi får se var och när nästa stämpel kommer.

När hotellet bokades valde vi ett rum med badkar…  Tack Lisa för en Fantastisk badolja. Vi har slösat nu i tre dagar. 🙂

Jizerska har levererat! 105 km Fantastisk skidåkning!