Vi är redo! Tur att vi här och då inte hade koll på hur dagen skulle bli……  Just här är vi bara jätteglada att det inte regnar när vi ska cykla till starten.

Stopp vid startbacken för en liten livefilmning till facebookgruppen Physiochraft.  

Kö till väskinlämningen. Allt är väldigt bra planerat på Vasaloppet. Både sommar och vinter är det bra flyt i logistiken.

För att få bra logistik gäller det att välja rätt kö till blå holken.

Ernst är inne i sin fålla. Han startar 15 minuter före mig. Det gör han tack vare ett väldigt bra resultat för tre år sedan. Han har varit under fyra timmar! Vilket jag inte lyckats med. Så jag kan bara gilla läget 🙂 

Hej Då! Tänk säkerhet! 

Å ännu har inte regnet kommit…..

Här är min cykel redo för dagens äventyr. Å det ska verkligen bli ett äventyr för både cykeln och mig…

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, folkmassa och utomhus

Startbacken upp.

Bilden kan innehålla: träd, himmel, växt, utomhus, natur och vatten

Här närmar cyklisterna sig första kontrollen – Smågan. Vackert! 

I Smågan står Lisa, min FB och skidkompis här från Sälen. Tack för sportdrycken!  Redan hit kände jag att jag inte hade dagen idag. Men här kan jag inte skylla på vädret. 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus

I Mångsbodarna – andra kontrollen, efter 23 km började regnet. Sedan öste det på av och till och var ändå ganska okej. Men från 25 km kvar började det riktiga eländet underifrån. Stora sjöar och lera….  Jag har aldrig cyklat i så tuffa förhållanden. Nu efteråt kan jag känna att det var bra att jag inte hade den perfekta dagen idag. Då hade jag blivit besviken om vädret hade stoppat ett personbästa. Nu blev det istället nästan personsämsta… Bara första året har en sämre tid.   Bilden är från Vasaloppets fb-sida. Jag orkade inte ta fram kameran under loppet idag….

Stort Tack till Peter som stod i målet och tog emot både Ernst och mig! Det är Härligt med support! 

När jag skulle lämna in min cykel inför dusch och mat så fick jag vänta lite på att en annan cyklist skulle ta sin cykel. När jag kommer fram och ska ställa in min cykel så har jag hamnat bredvid Ernst! Å han har redan varit i mål i nästan en halvtimme. Ett gott tecken tänker jag! 

Skönt att ta av hjälmen.

Dagens kläder kommer aldrig att bli vad de har varit….. Jag gick rakt in i duschen med mina.

På väg från duschen och maten mot bussen möter vi alla tappra cyklister som har varit bakom oss. Här träffar vi Ingrid Castillo. En av många goa Klassiker. 
Summering från Vasaloppets facebooksida: 

Det blev en tuff dag! Kanske den tuffaste Cykelvasan 90 någonsin… Alla ni 11 788 startande (av 13 000 anmälda) som gav er ut i arenan i dag och kämpade i spåret, vilka hjältar ni är!!! Medan eliten fick en fin resa till Mora med uppehåll blev det desto mer regn och tungt före för motionärerna. Jämfört med tidigare år fick fler än vanligt bryta sitt lopp, bland annat pga teknikstrul, men samtidigt rapporterades det om glada miner och en härlig stämning hos både deltagare och funktionärer. Stort stort grattis till all er 11 405 som tog er hela vägen in i mål under Cykelvasan 90 2019, väl kämpat??

Och, icke att förglömma, säger vi även grattis till alla de barn som cyklade i mål under Barnens Vasalopp cykel som arrangerades i Mora på lördagsmorgonen???

Vi ses väl nästa år igen?! Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2020 öppnar söndag den 15 september 09.00. Missa inte?

Våra resultat:  Ernst – som nu är Familjemästare!  4.35.50  och Carina 4.44.32