Snart är det dax för start i Kortsimmet. Kortsimmet är 1000 meter och startade år 2000 som Milleniesimmet. Året efter blev det Kortsimmet. Vi är några som simmat alla! Ernst gör sitt 14de kortsim. 

Gun och Anita gör också sitt 20de Kortsim. Gun lärde jag känna 2000 när vi gjorde det första loppet. Då åkte vi båt tillsammans från målet tillbaka till starten för att hinna simma Tjejsimmet 🙂  Nu är det fler starter i Tjejsimmet så vi behöver inte stressa tillbaka 🙂 

Träningskompisar hemifrån. Åse simmar för sin tredje Tjejklassiker idag. Så jag säjer Grattis och bara två kvar till fem! 🙂 

Yvonne som jag känner genom Englanätet ska simma för första gången. Jag vet att det gick bra. Grattis! 

När jag träffade den här tjejen i fredags innan starten på Öppen Älv – helgens andra lopp. Då säjer hon till mig  – Det är Ditt j-la fel att jag står här! Bara för att du simmar fem lopp så ville jag också prova. Å nu står vi här på söndagen och ska simma vårt fjärde lopp! Grymt jobbat Alexandra Olsson! Jag vet att du klarade utmaningen. Stort Grattis! 

Å vips så var vi i mål! Staffan jobbar med Lidingöloppet. Men han kan simma också! 

Ernst försökte simma ifrån Staffan men tappade en sekund på slutet.  Nu har Ernst simmat klart för i år i Vansbro. Jag ska simma ett lopp till – Tjejsimmet.

Massor med goa vänner hela tiden. Här har vi Inga från Tingsryd som vi alltid träffar på simning och cykling. 

Idag fick Ernst i uppdrag att följa mig från stranden. Här står folk och tittar mot starten.

Här är min startgrupp på G. Det är fri start. Man aktiverar sitt chip på väg ner i vattnet. En ung tjej paddlade iväg snabbt som sjutton men sen var jag tvåa ner i vattnet.

En riktigt kul Tjejsimning idag.

Malin persade!! Men har en liten bit fram till mig. Men om jag inte aktar mig så simmar hon över mig nästa år 🙂 

Grattis Matte! 

Vi har Kul!

Fotograferna från Photomic som har varit där hela helgen förstod inte riktigt vad vi var för några konstiga typer som kom tillbaka hela tiden….

Fem medaljer att skramla med. Det känns Härligt att kroppen har tyckt om detta ett år till!

Förra året utmanade Gun och Anita mig och Ernst i antal medaljer i år. Gun som är 83 år tänkte simma fyra lopp och Anita fem. Anita brukar simma fem och Gun har klarat fyra tidigare. Men hon kände i går att det var okej att hoppa över. Så Gun och Ernst har vars tre lopp och Anita och jag har vars fem.

Så utmaningen slutar oavgjort! Men det är ju ändå Gun som vinner. Om jag kan simma tre lopp i Vansbro när jag är 83 år …. Jag bugar mig djupt! Du är Fantastisk Gun!

Ett sånt här arrangemang fungerar inte utan alla funktionärer. Gunilla får vara representant. Tack från hela mitt hjärta! 

Bilden kan innehålla: växt, träd, utomhus, vatten och natur

Å Äntligen! Äntligen kan jag också få simma en runda. Bra jobbat Cooper!