Helt fantastiska knäböj till det underbara ljudet av Regn! 

https://www.facebook.com/physiochraft/

Fast kanske var inte regn det som dagens cyklister drömde om. Idag är det Öppet spår på CykelVasan. Samma sträcka = 94 km, men ingen tävlingsklass. 6650 anmälda till loppet idag och 13000 till huvudloppet i morgon.

Cyklingen ner för berget från Lindvallen är ganska tuff tycker jag…. Men idag får jag åka bil. Min cykling blir i morgon. 8.30 rullar vi iväg från huset i morgon. Vi startar 10.00 och 10.10. Varför det blev så fattar jag inte riktigt eftersom det bara var några sekunder mellan oss förra året… Men jag få väl jaga 🙂 

Idag ska vi skicka i väg tre kompisar som faktiskt hamnat i samma startgrupp. Vi trodde ett tag att vi var för sent ute. Det var lite kö. Men nu känner vi oss trygga. 20 minuters marginal.

Precis när vi rullar in på parkeringen ser vi Peter som är en av cyklisterna som vi ska ha koll på idag.

Vi hittar Susanne och Fredrik inne i fållan. Nöjda med att det har slutat regna. 🙂 

Lycka till Peter!

Vi hade tom så mycket tid att vi hann förflytta oss upp i startbacken. Kul! Så då kan det ju bli en liten livefilm härifrån starten.

Först kommer Susanne och Fredrik.

Här kommer Peter. Lycka till! 

Det orange som står bakom oss är en telefonpratande vägvakt… Men vi som var där var inte så stökiga…

Vi körde ut från parkeringen mot Sälen och fick en bra plats för att se de sista startgrupperna. Här var flaggvakten lite mer på hugget. Han som håller i snöret kom fram och förklarade situationen – att vi fick vänta lite. Dessutom fick han då en chans att fråga om jag var jag…. Jo då så är det 🙂 

På väg tillbaka till Sälen finns det några outletbutiker. Jag släppte in Ernst själv först. Han hittade några intressanta tights. Så jag fick ge mig in jag också. Så lite fynd blev det.

Upp till Lindvallen för lunch. Det blev Majkens sylta som serverade en utmärkt lunchbuffe. Dax att kolla var cyklisterna befinner sig. 

Efter lunchen var det dax för Elitsprinten. Förra året åkte jag ju med där på ett bananskal…. Men i år var det fler unga tjejer som hade förstått kvalcyklingen i går. Så jag får titta på istället… Vilket är helt rätt för jag platsar verkligen inte! Men titta på sprinten är kul och då får vi ju chansen till lite goa möten. Här är det Eva-Lena Frick som är vd för Vasaloppet. 

En annan favorit som vi gärna träffar är Roberto Vacchi. 

Den här bilden är en speciell hälsning till Roberto. Cykeltröjan som Ernst har på sig har vi vunnit i en av hans tävlingar. Den är signerad av Teodor Pettersson och Ernst bär den med stolthet! 🙂 

Cykelvasasprint! Då går det fort! 

Det är fantastiskt med dagens teknik och kollen man kan ha. Jätte kul att följa kompisarna i spåret idag.

Cykelvasan har livesändning på nätet på http://www.vasaloppet.tv/    Här ser vi Susanne och Fredrik komma mot målet.

Här kommer Peter i mål.  Nu laddar vi för våra 94 km i morgon. Följ oss på nätet om du vill! 🙂