Första dagen i Sälen inför CykelVasan. Vi börjar med att lämna in cyklarna på service.

Hämtar ut våra nummerlappar. Ernst startar 10.00 och jag 10.10. Så jag kommer att få jaga….

På Lindvallen finns en hyfsat stor och trevlig mässa. Preem har varit med alla tio åren och det har ju vi också! 

Min cykel är klar och har fått en ny kedjekassett och en ny kedja. Ernst cykel hänger här innanför och får nya bromsbelägg på bakbromsen. 

Så nu återstår ”bara” betalningen.

Idag har vi tänkt köra upp på den östra sidan av Sälens by mot golfklubben. Vi tänkte att vi skulle kolla lunchmöjligheten. Men nej…. det var en barmeny. Så vi körde vidare på en grusväg söderut.

Vi kände på oss att vi skulle hamna här. Nästan uppe vid högsta punkten på startbacken på Vasaloppsspåret – vinterspåret alltså. Här cyklar vi inte.

Där nerifrån kommer man jobbandes upp för backen.

Å sedan fortsätter vi uppåt nästan en kilometer till för att nå högsta punkten.  

Vi fortsätter grusvägen fram och kommer på den vägen som går upp till Smågan från Berga by. Här cyklar vi på lördag.

Vi parkerar bilen i Smågan som är den första kontrollen efter ca 11 km. Startar upp tekniken och cyklar iväg mot Mångsbodarna som är den andra kontrollen.

CykelVasan går för tionde året i år och vi har varit med från början. Första året var nästan halva loppet asfalt ute på den vanliga bilvägen mellan Mora och Sälen. Men för varje år har man jobbat in loppet mer och mer i skogen och nu är det bara 6,9 km som är asfalt.

De två första åren körde vi på vanliga cyklar men sedan köpte vi MTB cyklar eftersom att cykla i skogen är väldigt kul! 🙂 

Kontrollen i Mångsbodarna. Här brukar Ernst stå och spana efter mig på Öppet spår på måndagen.

På lördag får jag klara mig själv eftersom Ernst startar före 🙂 

Termometern på väggen här i Mångsbodarna visar 26 grader i skuggan. 26 grader varmt. På Öppet Spår måndag i vintras var det närmre 30 minusgrader här….

Då vänder vi tillbaka mot Smågan igen. Vi har en annan cykeltid också att passa idag.

På fredagen före Cykelvasan – i morgon alltså – så kör eliten ett sprintlopp. Vi vanliga kan köra banan idag och de bästa får vara med och köra med eliten. Så nu ska vi ut och köra i sprintbanan.

Hej Hopp!

Det är en tuff bana som ger mig mjölksyra överallt…..

I väg med Ernst!

Trötta och nöjda och inte i närheten av att få vara med i morgon…..

Det öppna sprintkvalet är avgjort. Fyra herrar och sex damer gick vidare från kvalet och får nu ställa upp i finalen i Vasaloppssprinten som avgörs på fredag eftermiddag 10 augusti klockan 15.00 på Lindvallen i Sälen. Stort grattis till följande åkare som via sina tider registrerade i ett Stravasegment kvalat in till finalen:
Damer:
Kajsa Enroth 2:21
Therese Lindqvist 2:27
Linn Palmberg 2:30
Felicia Andersson 2:34
Iza Härdelin 2:41
Lisa Hällsten 2:54
Herrar
Simon Kellén 2:02
Viktor Lindqvist 2:02
Micke Wincent 2:03
Henrik Enberg 2:03

Det här med Strava är helt nytt för oss ”åldringar”. Nu har vi lärt oss ett nytt ord som dök upp i Strava. Kudos….  Betyder typ ->  Respekt eller Beröm och används tydligen mycket i spelvärlden. En helt okänd värld för oss…  Men kul att man kan lära sig något nytt. 

Nice work, Carina. Anders Brüning gave you kudos for Cykelvasasprintkval 1